Luonto-Liiton kouluvierailijakoulutus

Luonto-Liiton kouluvierailijakoulutus featured image
Event date 01.10.2022
Event time 11:30 - 17:30
Event location Vaasa (tarkentuu myöhemmin)
City Vaasa
Event organiser Luonto-Liitto

Keikkatöitä ympäristökasvattajana? Kouluttaudu Luonto-Liiton kouluvierailijaksi!

Kiinnostavatko sinua ympäristökasvatus ja luonto- ja ympäristöasiat? Haluaisitko tehdä keikkatyötä lasten ja nuorten ympäristökasvattajana, auttaa koululaisia havaitsemaan omia vaikutusmahdollisuuksiaan Itämeren tilaan tai herätellä kansalaistoimintaan vieraslajien osalta? Siinä tapauksessa kouluttaudu Luonto-Liiton kouluvierailijaksi! Samalla saat arvokasta työkokemusta.

Luonto-Liiton kouluvierailijana pääset tekemään käytännön ympäristökasvatustyötä kouluissa. Luonto-Liiton kouluvierailijat kiertävät kouluissa tutustuttamassa lapsia ja nuoria suomalaiseen luontoon ja ympäristöaiheisiin kertomalla, yhdessä keskustellen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla.

Palkkio

Pidetyistä vierailuista maksetaan kouluvierailijalle palkkio 20€/h + 10€ alkava 30min. Lisäksi julkisen liikenteen matkakulut tai (perustellusta syystä) autolla kulkeminen koululle korvataan.

Työn luonne

Kouluvierailijan ei tarvitse olla aiheen asiantuntija, mutta pohjatietoa aiheesta on hyvä olla esim. oman koulutuksen tai harrastuneisuuden kautta. Kiinnostus ja innostus asiaa kohtaan sekä halu tarjota lapsille ja nuorille uusia näkökulmia ovat tärkeitä kouluvierailijan ominaisuuksia. Kouluvierailijat saavat koulutuksessa käyttöönsä tarvittavat materiaalit ja oppaat sekä tukea Luonto-Liiton työntekijöiltä.

Työ sopii erinomaisesti tehtäväksi esimerkiksi opintojen ohella. Kouluvierailu on keikkatyötä, eikä vierailija sitoudu tiettyyn tuntimäärään. Toivomme kuitenkin koulutuksiin osallistuvien tekevän vähintään viisi vierailua syksyn aikana. Vierailuja voi tehdä itselleen sopivaan tahtiin omissa lähikouluissa ja etänä.

Kouluvierailijoiden pitämät tunnit tukevat opetussuunnitelmien kestävän kehityksen ja aktiivisen kansalaisuuden aihekokonaisuuksia. Kouluvierailijana edustat myös Luonto-Liittoa ja sen arvoja.

Vierailujen teemat

Luonto-Liitto järjestää Itämeri-, vieraslaji-, metsä- ja susiaiheisia kouluvierailuja. Koulutamme kuitenkin tällä hetkellä vain Itämeri- ja vieraslajivieraita. Tutustu vierailujen teemoihin ja materiaaleihin kotisivuillamme www.luontoliitto.fi

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut tulemaan kouluvierailijaksi, hae mukaan kouluvierailijoiden koulutukseen!

Aika ja paikka: 1.10. 11:30-17:30 VAASA (paikka tarkentuu myöhemmin)

Ilmoittautuminen Vaasan lähikoulutukseen onnistuu täällä:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=bokzgsiG-06vRkqRfn-DEORJ7mwNJaNIvgA2gXMfCXdUNUtLWjJSUDJCMUFET1NQMTVDT1dVOVRGSSQlQCN0PWcu

Ilmoittautuminen sulkeutuu 21.9. ja ilmoitamme valituille 23.9. mennessä. Matkakulut Vaasaan korvataan Luonto-Liiton jäsenille.
Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Sofia Kaipainen
kouluvierailukoordinaattori
sofia.kaipainen@luontoliitto.fi
040 820 7871

Back to top of page