Agera hållbart när du upplever kultur!

Agera hållbart när du upplever kultur! featured image
Event date 26.09.2022 - 02.10.2022
City Annan ort
Event organiser Yrkeshögskolan Novia

Projektet ”Kultur och hållbarhet” utmanar alla österbottningar att göra hållbara handlingar i samband med kommande kulturupplevelser:

1. Behöver du verkligen uppdatera din garderob inför teaterbesöket, konserten eller utställningen? Om ja, låna av en kompis, hyr eller köp second hand och köp bara det du behöver.

2. Har du funderat på hur du tar dig till kulturevenemanget? Samåk gärna i de fall det inte funkar med att gå, cykla eller att ta kollektivtrafik som buss eller tåg.

3. Är det nödvändigt att skriva ut biljetten? Välj digitala lösningar framför utskrift så långt det är möjligt.

4. Vill du äta något gott före, under eller efter evenemanget? Välj gärna ett lokalproducerat eller vegetariskt alternativ.

5. Tycker du om att krypa in under filten med en bra bok från biblioteket? Grattis, du slår två flugor i en smäll! Du nyttjar tjänster som baserar sig på gemensamt bruk och kanske att du också vågat sänka värmen hemma för att få till den rätta myskänslan under filten.

Med den här utmaningen hoppas vi på att fler får upp ögonen för hur små val i vardagen i ett längre perspektiv kan bidra till en hållbarare värld.

Projektet Kultur och hållbarhet syftar till att skapa förutsättningar för ett hållbart Österbotten med hjälp av konst och kultur. Projektet undersöker konstens och kulturens möjligheter att öka medvetenheten om och intresse för hållbarhetsfrågor. Projektet vill testa hur ett brett, levande och inkluderande kulturliv på landsbygden höjer kunskapen om och beredskapen för att leva och agera mer hållbart. För att uppnå målen med projektet kommer ett flertal piloter genomföras, modeller skapas och nätverk etableras i samarbete med företrädare för offentlig, frivillig och privat sektor.

För mera information om projektet kan du kontakta projektledarna Maria Smeds Engström, maria.smedsengstrom@novia.fi och Malin Winberg, malin.winberg@novia.fi.

Kultur och hållbarhet genomförs av Yrkeshögskolan Novia och finansieras av Leader Aktion Österbotten och Svenska kulturfonden.

Back to top of page